Geschiedenis

De Oosterwaarde is in 1994 opgericht door Tineke Bakker en Irene Kuyters. Tegelijkertijd is Stichting Meerwaaarde in het leven geroepen. Zij is verbonden aan de Oosterwaarde en vertegenwoordigd de ideële kant van het bedrijf en heeft zorg voor de continuïteit. Het bedrijf is gestart met vijf hectare grond. Hiervan wordt ruim 3 ha gebruikt voor de groenteteelt. De rest van de grond is in gebruik voor groenbemesters, grasland, kleinfruit en bloemen.  Sinds 1997 is het bedrijf uitgebreid met 9 hectare land. Hiervan wordt 2 ha gebruikt voor akkerbouw en de rest is eveneens grasland.

In 2002 is Irene Kuyters na 8 jaar boeren uit het bedrijf gestapt. Het bedrijf is voortgezet door Tineke Bakker. In 2009 is de oude kapschuur vervangen door een nieuw gebouw. Deze nieuwbouw is op een bijzondere manier tot stand gekomen. Tegenwoordig zouden we het crowd-funding noemen. Destijds bestond die term nog niet. Door leningen en schenkingen van deelnemers en andere sympathisanten en financiering vanuit eigen reserves is de financiering rond gekomen van dit unieke gebouw. Pieter van Ree is de betrokken architect. Samen met het bouwteam is er een mooi en functioneel gebouw neergezet, waar we met veel plezier gebruik van maken.

In 2011 heeft Tineke Bakker na 18 jaar noeste arbeid het stokje overgegeven aan de boeren, Samuel Lentink en Mees van Schravendijk. Tegelijkertijd zijn alle gebouwen, waaronder de oude boerderij en het nieuwe gebouw volledig in eigendom en beheer gekomen van Stichting Meerwaarde.

Per 1 januari 2017 is er een wisseling van de wacht wat betreft de leiding van het bedrijf.

Foto Oosterwaarde collectiefDe nieuwe boeren en meewerkende en/of -denkende partners zijn:
Tineke Bakker en Tjeerd Roosjen
Jelle Meindertsma en Tanne Verhulst
Ravi van Marissing en Ailun Elzenga

Wat ons bindt als collectief is een groot hart voor deze prachtige Oosterwaarde als plek waar het contact tussen land en mensen centraal staat in de breedste zin van het woord. Samen hebben we bovendien een breed scala aan kwaliteiten en ervaring in huis.

Onze bedoeling is om de lijn van de afgelopen jaren in beginsel voort te zetten. Met dank aan Samuel en Mees voor de wijze waarop zij de afgelopen 6 jaar de Oosterwaarde hebben gedragen en waardoor wij het stokje weer kunnen overnemen. Ook credits aan stichting Meerwaarde, die zorg draagt voor continuïteit en ons nu de kans biedt om dit bedrijf als collectief voort te zetten.

Meer dan 200 deelnemers hebben zich inmiddels verbonden aan de Oosterwaarde. Dit betekent dat zij tegen een vaste prijs iedere week de producten van het land ontvangen.

Informatie

Sallandsweg 6

7431PX Diepenveen

0570-593237

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden

  • dinsdag en vrijdag van 14:00 tot 18:00 uur.
  • zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.

Vind de Oosterwaarde op Facebook

Bewaren

Copyright © 2022 De Oosterwaarde. Alle rechten voorbehouden.