Zondag 17 juni is het weer Open Dag bij de Oosterwaarde

 

Oosterwaarde koffie 3Van 10 uur tot 16.00 uur is er van alles te doen op onze prachtige boerderij. Zo is er een biologisch terras met taarten, koffie / thee / sap, soep en broodjes; zijn er  rondleidingen door de boeren en medewerkers; veel activiteiten voor kinderen, verhalen en muziek. Natuurlijk is de boerderijwinkel open en kan er ter plekke zelf geoogst worden.  Dit jaar voor het eerst in de kleinfruittuin!

 Speciaal voor vaderdag mogen alle vaders onder begeleiding van hun kind de oogst van een zelfgeoogste aardappelplant mee naar huis nemen! Kleine maar fijne nieuwe aardappels, mmm! Ook andere producten kunnen ter plekke zelf geoogst worden of in het winkeltje gekocht. Zoals: de eerste bosbiet, doperwten, peulen en capucijners en wie weet de eerste kokommers! In de kleinfruittuin kunnen bovendien de eerste bessen geplukt worden.

Kinderen kunnen een trekkertocht maken, broodjes bakken of gewoon lekker tekenen en kleuren in de tekenhoek. Mees en Janny van Buiten BSO de Oosterwaarde zijn er ook om informatie te geven over de start van de buitenschoolse opvang. Kom de pipowagen bekijken of een rondje maken op de 10-persoons BSO fiets!

Behalve rondleidingen over de groentetuin is er ook een speciale natuurwandeling met ervaren gids Peter Heijke. Peter: ' Het omliggende landschap maakt onlosmakelijk deel uit van een goed functionerend biologisch bedrijf. In de hagen, poelen, overhoekjes en natuurlijke begroeiing huizen onze hulpjes voor de bestrijding van plaaginsecten.'  

Verhalendichter Renske Kwikkel brengt op geregelde tijden, op een mooie plek een verhaal ten gehoren. Nu eens voor de volwassenen. Renske combineert op unieke wijze de kunst van dichten en verhalen vertellen met haar gitaar. 

Uiteraard is er ook informatie over het lid worden van de Oosterwaarde, een voorbeeld van een oogstaandeel, ervaringen van deelnemers, de spelregels etc. Er is nog ruim plaats voor nieuwe mensen.

De Open Dag is een leuke bestemming voor een fietstochtje en we zouden het ook enorm waarderen als jullie ook buren, vrienden of familie die de groenten van de Oosterwaarde nog niet kennen mee zouden willen nemen. En, wil je een zelfgebakken taart aanleveren voor ons terras? Daar zijn we heel blij mee! Samen maken we er een feestelijke dag van!

Informatie

Sallandsweg 6

7431PX Diepenveen

0570-593237

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden

  • dinsdag en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur.
  • zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.

Vind de Oosterwaarde op Facebook

Bewaren

Copyright © 2024 De Oosterwaarde. Alle rechten voorbehouden.