Nieuwe boeren

Per 1 januari 2017 is er een wisseling van de wacht wat betreft de leiding van het bedrijf.

De nieuwe boeren en meewerkende en/of -denkende partners zijn:
Tineke Bakker en Tjeerd Roosjen
Jelle Meindertsma en Tanne Verhulst
Ravi van Marissing en Ailun Elzenga

Hier zie je ons vanaf de voorbereidingsplek in Deventer! Vlnr: Ailun, Ravi, Jelle, Tanne, Tineke en Tjeerd

Foto Oosterwaarde collectief

Dit ondernemers-collectief is afgelopen half jaar tot stand gekomen op initiatief van Tineke en Tjeerd, die al eerder de Oosterwaarde runden.
Wat ons bindt als collectief is een groot hart voor deze prachtige Oosterwaarde als plek waar het contact tussen land en mensen centraal staat in de breedste zin van het woord. Samen hebben we bovendien een breed scala aan kwaliteiten en ervaring in huis.

 

Een voorstel- rondje:

Tineke (1964), moeder van drie kinderen, alle drie op de Oosterwaarde geboren. Ze is de architect van de Oosterwaarde, ze heeft aan de wieg gestaan van de Oosterwaarde, en 17 jaar lang de leiding gehad, tot ze die 6 jaar geleden over heeft gedragen aan Samuel en Mees. Haar belangrijkste aandachtsgebied zal de gemeenschapsvorming zijn en de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

Tjeerd (1955), in de vorige versie van de Oosterwaarde 13 jaar meewerkend echtgenoot van Tineke. Zijn aandacht zal uitgaan naar praktische ondersteuning, dat is meewerken op het land, mede aansturen van vrijwilligers, groentes rondrijden. Bovendien komt er weer een column van zijn hand in de nieuwsbrief en wie weet nog andere initiatieven op cultureel of zingevingsgebied.

Jelle (1956) heeft zijn sporen als boer verdiend op zorgboerderij de Vijfsprong, Overkempe, en als tijdelijk compagnon van Tineke van 2004 tot 2007. Hij zal zich in het eerste jaar met de tuin bezighouden. Daarnaast hoopt ook een begin te maken met een kleinfruittuin annex coaching, koken op het erf en lange-tafel-maaltijden.

Tanne (1958) Zal parttime aanwezig zijn, vanwege haar eigen coachings- en mindfulness-praktijk, Heeft net als Tineke , Jelle en Ravi als achtergrond de Warmonderhof, opleiding voor biologisch-dynamische landbouw. Heeft zich echter meer op de mens-kant gericht, en verleent op alle mogelijke terreinen ondersteuning, bijvoorbeeld administratief.

Ravi (1979) wilde als kind al een koe op zijn verjaardag. Is na zijn opleiding tot boer in 2003 en 2004 werkzaam geweest op de Oosterwaarde. Heeft vervolgens zelf een tuinbouwbedrijf opgezet met als belangrijkste afzetkanaal een prachtige groentekraam op de boerenmarkt in Utrecht. In het komende startjaar gaat hij zijn marktkraam combineren met ‘’boeren’’ op de Oosterwaarde. Bovendien ziet Ravi kansen om ook vee op de Oosterwaarde te gaan realiseren.

Last but not least: Ailun (1980) Als enige geen agrarische achtergrond of ervaring. Haar vak is verhalen vertellen. Is vanaf het begin volledig bij de teamvorming betrokken, en heeft daarin een waardevolle bijdrage. Bovendien runt ze het gezin en is moeder van een prachtige dochter van 4.

Onze bedoeling is om de lijn van de afgelopen jaren in beginsel voort te zetten. Met dank aan Samuel en Mees voor de wijze waarop zij de afgelopen 6 jaar de Oosterwaarde hebben gedragen en waardoor wij het stokje weer kunnen overnemen. Ook credits aan stichting Meerwaarde, die zorg draagt voor continuïteit en ons nu de kans biedt om dit bedrijf als collectief voort te zetten.

Tot slot: op de Oosterwaarde werken met grote regelmaat ook een of enkele medewerkers en stagiaires mee, daarnaast ook meewerkende klanten: de vrijwilligers.

Graag tot ziens op of om de Oosterwaarde!

 

Bewaren

Informatie

Sallandsweg 6

7431PX Diepenveen

0570-593237

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden

  • dinsdag en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur.
  • zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.

Vind de Oosterwaarde op Facebook

Bewaren

Copyright © 2024 De Oosterwaarde. Alle rechten voorbehouden.