Oogsfeest bij de Oosterwaarde

Op zaterdag 27 september gingen we op weg naar Boerderij de Oosterwaarde. Samen met mijn 2 dochters, Ilja van 2 jaar en mijn oudste dochter Lena van 6 jaar, kwamen we het team versterken bij het oogsten. Alweer een aantal jaren hebben we een groentepakket van de biologisch-dynamische boerderij, die we elke week met plezier ontvangen en oppeuzelen. Maar we hadden nog niet eerder de kans gegrepen om een keertje mee te beleven waar die heerlijke groenten nu van-daan komen.
Op onze laarzen stapten we het erf op en mochten we kiezen: of pompoenen er af te halen of met de wortels mee te helpen. De wortels hadden de voorkeur, dus we trokken samen met een ander gezin het land in op zoek naar de wortels.
Het was een heerlijke dag, vol zon en zin!

We kregen uitleg dat we de aangevreten wortels en de goede wortels konden scheiden en al snel trokken we er op los! Er kwam inderdaad heel wat gespuis boven, maar ook de mooiste, gekke, 2-potige, malle gedrochten. Lena ging als een waardige boerin als een speer aan het werk en buffelde flinke stukken van de rijen af. Ilja had bij elke wortel een verhaal en ze onderwierp ze aan een onderzoekend oog; het had nog weken kunnen duren als ze het alleen had moeten doen. Maar we waren met velen en voor de koffie hadden we alles gerooid.
Koffie, sap en thee werden gretig afgenomen na het harde werken, en met een lekker stuk zelfgebakken appeltaart erbij was het genieten in de zon. De bieten moesten nog gedaan worden, maar waren helaas voor het grootse gedeelte aangevreten. Na een aantal volle emmers te hebben gesjouwd hield mijn jongste het voorgezien en ging in het afdekzeil liggen, ze was moe van het buitenzijn en het heen en weer rennen. Met rode wangetjes droeg ik haar in de auto. Daar viel ze in slaap.
Beste mensen van de Oosterwaarde, we vonden het superleuk! Succes met het verwerken en bedankt voor de leuke dag!
Groetjes van Janneke, Ilja en Lena.

Informatie

Sallandsweg 6

7431PX Diepenveen

0570-593237

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden

  • dinsdag en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur.
  • zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.

Vind de Oosterwaarde op Facebook

Bewaren

Copyright © 2024 De Oosterwaarde. Alle rechten voorbehouden.