Bericht van het land - juli 2013

De prachtige dagen waarmee juli is gestart maken de soms koude en regenachtige dagen die juni kende weer grotendeels goed. Nachtvorst in juni was toch wel bijzonder!
Spannend voor de jonge, nog kwetsbare gewassen. Maar wat koeler weer is voor met name de (bloem)kolen ook erg fijn geweest. Zo krijgen ze iets meer tijd en gaat de groei wat gelijkmatiger.
Waarschijnlijk heeft u er al van kunnen proeven want juni bracht ons ook de heerlijke kapucijners, tuinbonen, doperwten, sugar snaps en peultjes. Afgelopen maand hebben we hier volop van kunnen oogsten. Ook in juli zal de pluk hiervan nog wel even doorgaan. Gecombineerd met de eerste aardappelen (Frieslanders) van dit jaar zorgt dit alles voor een koningsmaaltje op uw bord!

De meeste groente die u op dit moment via uw oogstaandeel krijgt of kunt kopen in onze boerderijwinkel komt van het land. De (koude)kas houdt echter ook haar bijdrage! De eerste paprika's, aubergines en komkommers hebben hun weg al naar u gevonden. Ook het takje bonenkruid dat u bij de tuinbonen heeft gekregen komt uit de kas. Ook de augurkenoogst vindt nu zo'n drie keer per week plaats en de eerste kilo's augurken zijn al ingemaakt. Het klimaat in de kas regelen blijft nog best een zoektocht. De aubergines, paprika's en tomaten houden niet van kou en al helemaal niet van vocht. Schimmels liggen dan ook op de loer. Ook de komkommers hebben zo nu en dan wat last hiervan maar leveren toch een prachtige oogst. Alle ramen van de kas wagenwijd open lijkt de beste remedie met dit mooie weer. En hopen op een briesje.

Informatie

Sallandsweg 6

7431PX Diepenveen

0570-593237

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden

  • dinsdag en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur.
  • zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.

Vind de Oosterwaarde op Facebook

Bewaren

Copyright © 2024 De Oosterwaarde. Alle rechten voorbehouden.