De boeren

De Oosterwaarde wordt gerund door de 3 vennoten Tineke Bakker, Tjeerd Roosjen en Jelle Meindertsma.

Tineke Bakker was in 1994 een van de oprichters van de Oosterwaarde. In 2001 haakte haar huidige man Tjeerd Roosjen aan. Na een pauze tussen 2010 en 2016 waarin de opvolgers Samuel Lentink en Mees van Schravendijk de scepter zwaaiden, keerden Tineke en Tjeerd weer terug op honk. Jelle Meindertsma was door de jaren heen betrokken bij de Oosterwaarde als adviseur, vennoot en zzp'er op de Oosterwaarde. Ook hij maakte een nieuwe start als vennoot in 2017.

Tanne Verhulst, partner van Jelle, is vaak aan de telefoon of achter de computer te vinden. Zij verzorgt een groot deel van de deelnemersadministratie. Verder werken er met grote regelmaat een of enkele medewerkers en stagiaires mee van diverse opleidingen in binnen-en buitenland. Ook zij vinden vaak een plekje op de boerderij om te wonen. De namen van de medewerkers en stagiaires van het seizoen zijn te vinden in het colofon onderaan de maandelijkse nieuwsbrief.

Tot slot: ook onze deelnemers, degenen die wekelijks delen in de oogst, steken vaak en graag hun handen uit de mouwen op de Oosterwaarde. Zowel op het land als in de organisatie en administratie staan zij de boeren bij met raad en daad.

 

vlnr Ailun en Ravi (werkzaam in 2017), Jelle, Tanne, Tineke, TjeerdFoto Oosterwaarde collectief

 

Een voorstel- rondje:

Tineke (1964), moeder van drie kinderen, alle drie op de Oosterwaarde geboren. Ze is de architect van de Oosterwaarde, ze heeft aan de wieg gestaan van de Oosterwaarde, en 17 jaar lang de leiding gehad, tot ze die 6 jaar geleden over heeft gedragen aan Samuel en Mees. Haar belangrijkste aandachtsgebied is de tuinbouw en het CSA systeem daaromheen, samen met de verdere ontwikkeling van het bedrijf.

Tjeerd (1955), in de vorige versie van de Oosterwaarde 13 jaar meewerkend echtgenoot van Tineke. Zijn aandacht zal uitgaan naar praktische ondersteuning, dat is meewerken op het land, mede aansturen van vrijwilligers, groentes rondrijden. Bovendien komt er weer een column van zijn hand in de nieuwsbrief en wie weet nog andere initiatieven op cultureel of zingevingsgebied.

Jelle (1956) heeft zijn sporen als boer verdiend op zorgboerderij de Vijfsprong, Overkempe, en als tijdelijk compagnon van Tineke van 2004 tot 2007. Hij werkt mee in de tuinbouw. Daarnaast ontwikkelt hij de kleinfruittuin annex coaching, koken op het erf en lange-tafel-maaltijden.

Tanne (1958) Is parttime aanwezig, vanwege haar eigen coachings- en mindfulness-praktijk, Heeft net als Tineke en Jelle als achtergrond de Warmonderhof, opleiding voor biologisch-dynamische landbouw. Heeft zich echter meer op de mens-kant gericht, en verleent op alle mogelijke terreinen ondersteuning, bijvoorbeeld administratief.

 

Graag tot ziens op de Oosterwaarde! 

 

 

Bewaren

Informatie

Sallandsweg 6

7431PX Diepenveen

0570-593237

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Openingstijden

  • dinsdag en vrijdag van 14:00 tot 18:00 uur.
  • zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur.

Vind de Oosterwaarde op Facebook

Bewaren

Copyright © 2022 De Oosterwaarde. Alle rechten voorbehouden.